Nämä porkkanamuffinssit olivat varsinainen hitti viime viikkoisissa kemuissamme. Ohje on Härkäpapua sarvista-kirjasta. Lisäsimme taikinaan hieman inkivääriä, ja kuorrutimme muffinssit tumman kaakaojauheen, tomusokerin, sitruunamehun ja veden sekoituksella. Kuorrutteesta kannattaa tehdä mahdollisimman kiinteää, jotta se jähmettyy kunnolla.

Porkkanamuffinssit

12-18 kpl

2 dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja

1 dl kauraleseitä

0,5 tl suolaa

2 tl kanelia

0,5 tl jauhettua inkivääriä

1 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

0,5 dl rypsiöljyä

2 dl (kaura)maitoa

2 dl hienoksi raastettua porkkanaa

Säädä uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Jos käytät muffinssipeltiä, voitele kolot. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan öljy. Lisää sitten maito ja hienoksi raastetut porkkanat. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Jaa muffinssitaikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä ja koristele tomusokeri-kaakao-sitruunamehu-vesi-seoksella.