Viikonloppuna juhlittiin kavereiden kanssa, ja juhlanaposteltaviksi teimme muun muassa pinaattirullia. Ohje löytyi tuttuakin tutummasta Härkäpapua sarvista-kirjasta. Pinaattirullat eivät ole varsinaisesti leipää, ja ne kannattaa tarjoilla mahdollisimman tuoreina. Rullat eivät mielestäni ole kovin juhlavia, mutta epämuodollisempiin kemuihin ne sopivat hyvin.

Pinaattirullat

20 kpl

Taikina:

2 dl vehnäjauhoja

1½ dl grahamjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 keitetty (jauhoinen) peruna (tai ½ dl perunahiutaleita)

1 porkkana hienoksi raastettuna

1 tl suolaa

0,5 tl sokeria

0,75 dl öljyä

1 dl kylmää vettä

Täyte:

1 dl pakastepinaattia sulatettuna

½ tl jauhettua inkivääriä

1 tl kuivattua basilikaa

mustapippuria

Muussaa peruna ja raasta porkkana hienoksi. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaaviloi taikina levyksi (20 * 40 cm). Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä täyte taikinalevylle reunoja lukuun ottamatta.

Kääri taikina tiukalle rullalle ja suojaa tuorekelmulla. Pistä taikinapötkö puoleksi tunniksi pakkaseen jähmettymään, jotta taikinaa olisi helpompi leikata. Leikkaa taikinasta 1-1,5 cm paksuja viipaleita. Paista viipaleita 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes viipaleiden pohja ruskehtaa.