Viikonloppuna juhlittiin kavereiden kanssa, ja juhlanaposteltaviksi teimme muun muassa pinaattirullia. Ohje löytyi tuttuakin tutummasta Härkäpapua sarvista-kirjasta. Pinaattirullat eivät ole varsinaisesti leipää, ja ne kannattaa tarjoilla mahdollisimman tuoreina. Rullat eivät mielestäni ole kovin juhlavia, mutta epämuodollisempiin kemuihin ne sopivat hyvin.
Pinaattirullat
20 kpl
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 keitetty (jauhoinen) peruna (tai ½ dl perunahiutaleita)
1 porkkana hienoksi raastettuna
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
0,75 dl öljyä
1 dl kylmää vettä
Täyte:
1 dl pakastepinaattia sulatettuna
½ tl jauhettua inkivääriä
1 tl kuivattua basilikaa
mustapippuria
Muussaa peruna ja raasta porkkana hienoksi. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaaviloi taikina levyksi (20 * 40 cm). Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä täyte taikinalevylle reunoja lukuun ottamatta.
Kääri taikina tiukalle rullalle ja suojaa tuorekelmulla. Pistä taikinapötkö puoleksi tunniksi pakkaseen jähmettymään, jotta taikinaa olisi helpompi leikata. Leikkaa taikinasta 1-1,5 cm paksuja viipaleita. Paista viipaleita 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes viipaleiden pohja ruskehtaa.