Olemme onnekkaina saaneet pakastimeemme mustatorvisieniä. Mustatorvisieniähän käytetään usein keittoihin ja muhennoksiin, ja mekin päädyimme tekemään sienistä soppaa. Ohjeesta puuttuvat tarkat määrät, sillä en tajunnut pistää niitä ylös. Me söimme tuosta määrästä alkuruuaksi, ja keittoa jäi vielä ylikin. Jos kaipaat tarkempaa ohjetta, kannattaa tsekata vaikkapa Ruokalan resepti.

Mustatorvisienikeitto

2 hlölle kevyeksi pääruuaksi?

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

margariinia

reilu pari desiä valmiiksi paistettuja mustatorvisieniä (ehkä puoli litraa tuoreita?)

pari rkl vehnäjauhoja

5 dl maitoa (tai maitoa + kasvislientä)

1-2 rkl kuivattuja yrttejä (esim. persiljaa, timjamia, rosmariinia)

mustapippuria

suolaa

(parmesaania koristeluun)

(Jos käytät tuoreita sieniä, aloita niiden paistamisella kattilan pohjalla.) Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sulata margariini kattilan pohjalla, ja kuullota sipulit. Lisää sienet. Paistele, kunnes vesi on haihtunut. Ripottele vehnäjauhot ja sekoita. Lisää maito (ja kasvisliemi) sekä mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes keitto on suurustunut. Muista sekoittaa usein, ettei maito pala pohjaan! Jos ruualla ei ole kiire, anna keiton hautua puolisen tuntia. Koristele parmesaanilla tai tuoreilla yrteillä. Tarjoile hyvän leivän kanssa.