Limetit olivat lähikaupassa tarjouksessa, joten sain idean lisätä niitä risottoon. Pinaatti ja lime sopivat hyvin yhteen, kunhan risoton muhevoittaa kourallisella tai parilla parmesaania. Alla oleva risotto on enemmän lisuke kuin itse pääruoka, mutta menee kyllä sellaisenaankin esimerkiksi salaatin kanssa tarjoiltuna.

Limen makuinen pinaattirisotto

2-3 hlölle

1 iso sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä

1,5 dl risottoriisiä

5 dl ?? kasvislientä

1 pss (150 g) pakastepinaattia

1-2 tl raastettua limen kuorta

paljon raastettua parmesaania

mustapippuria (ja suolaa)

Pilko sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulit kattilassa öljytilkassa. Lisää raaka riisi, ja sekoittele minuutti-pari ahkerasti. (Lisää öljyä, jos siltä tuntuu.) Lisää desi kasvislientä ja sekoita. Kypsennä riisi lisäämällä kasvislientä aina, kun edellinen liemi on imeytynyt. Sekoittele usein. Lisää kypsentämisen loppuvaiheessa pakastepinaatti ja limen kuori. Lisää lopuksi reilusti parmesaania, ja ropsauta myllystä mustapippuria. Tarjoile lisäkkeenä tai sellaisenaan salaatin kanssa.