Kaalipadan luonnollinen jatke löytyi kaalisalaatista eli coleslawsta. Coleslaw, tai tuttavallisemmin koolsla, ei ole majoneesinsa takia löytänyt tietä meidän keittiöömme, sillä majoneesipohjainen koolsla on minun makuuni turhan rasvainen. Sainkin kuningas- (tai oikeammin kuningatar-) idean korvata majoneesi maustamattomalla jogurtilla. Hetken blogistaniassa surffailtua totesin, että myös Chocochilin Elinalla on muutama päivä sitten ollut samansuuntaisia ajatuksia, eikä uniikki ideani ollutkaan niin uniikki. Teimme salaatin Chocochilin ohjeen pohjalta, lisäsimme vain hieman omenaviinietikkaa ja mustapippuria.

Jogurttipohjainen coleslaw

150 g valkokaalia

2 porkkanaa

1,5 dl maustamatonta jogurttia (ei täysin rasvatonta)

1 tl oliiviöljyä

1 tl sitruunamehua

1 tl omenaviinietikkaa

suolaa

mustapippuria

Suikaloi porkkanat ja kaali. Sekoita kastikkeen aineet ja sekoita se kaalin ja porkkanan kanssa. Anna salaatin maustua kylmässä mieluiten useita tunteja.