Seitan-pastasalaatista jäi himo seitaniin, joten teimme nopsakasti valmistuvaa seitanpastaa. Meillä oli onneksemme pakastimessa marinoitua seitania. Jos seitan tehdään alusta asti, tarvitsee aikaa varata reilusti enemmän. Tähän olisi voinut lisätä jotain tuoretta, mutta nyt mentiin sillä mitä kaapista löytyi.
Kermainen seitanpasta
3(-4?) hlölle
oljyä
muutama ropsaus curryjauhetta
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
pari-kolme reilua kourallista käyttövalmista, marinoitua seitania
2 dl ruokakermaa
yrttejä (esim. kuivattua persiljaa ja basilikaa)
mustapippuria
suolaa
250 g täysjyvätagliatellea tai muuta pastaa
Pane pastavesi kiehumaan. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit currylla maustetussa oljyssä. Lisää pieneksi pilkottu seitan ja paistele, kunnes seitan on saanut kunnolla väriä. Lisää ruokakerma, yrttejä, mustapippuria ja suolaa. Käännä levy pois päältä. Kun pasta on valmista, kaada vesi pois ja sekoita seitan-kermakastike pastan joukkoon.