Kompotin ja hillokkeen ero on ollut minulle aina hieman häilyvä, mutta nyt luulen tietäväni: Kompotti on hilloketta, jossa hedelmät ovat paloina. Hilloke on siis kompottia tasaisempaa. Mutta mitä eroa on hillolla ja hillokkeella? Ruokamaailma tietää, että hilloke on hilloa vähäsokerisempaa ja liemekkäämpää. Asia selvä!

Mainiosta Voisilmäpeliä-blogista löytyi ohje viikunakompotille. Viikunakompotti sopii esimerkiksi juustojen ja suolakeksien kanssa nautittavaksi. Jätimme saksanpähkinät pois, mutta muuten seurasimme alkuperäisohjetta tarkasti.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!




Viikunakompotti

2 dl kuivattuja, paloiteltuja viikunoita
1 dl sokeria
1 1/4 dl vettä
1-2 rkl sitruunamehua
(n. 1/2 dl rouhittuja saksanpähkinöitä)


Leikkaa kuivatut viikunat pieniksi paloiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sokeri ja anna liueta. Pienennä levyn kuumuutta sen verran, että vesi juuri ja juuri poreilee.Lisää sitruunamehu ja viikunat. Keittele keskilämmöllä niin kauan kunnes liemi on sopivan paksua, noin 15-25 minuuttia. Lisää lopuksi saksanpähkinät. Säilö kannelliseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa
. Tarjoile esimerkiksi juustojen tai suolakeksien kanssa.