Toffee on yksi niistä asioista, joita en ole koskaan saanut onnistumaan kunnolla. Tälläkin kertaa maku oli ihan hyvä, mutta rakenne oli etenkin huoneenlämmössä hajoileva. Seos kesti "kuulakokeen", mutta ehkäpä ensi kerralla täytyy keitellä vielä vähän pidempään. Samalla ohjeella on todistettavasti onnistuttu, joten vika ei ole ohjeessa. :)

Puolukkatoffee

 

2 dl kaurakermaa

3 dl sokeria

2 rkl kasvismargariinia

1 dl jäisiä puolukoita


Mittaa kattilaan kaurakerma, sokeri ja margariini. Keitä seosta hyvällä lämmöllä noin 40 minuuttia. Testaa toffeemassan valmistumista kuulakokeella eli tiputtamalla pisara toffeemassaa kylmällä vedellä täytettyyn lasiin. Jos massa pysyy kunnolla koossa ja pystyt pyörittelemään siitä pallon, on aika lisätä seokseen jäiset puolukat. Lisää puolukat ripotellen, ettei toffee jämähdä. Kun puolukat on sekoitettu toffeemassaan, kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan paksuhkoksi kerrokseksi ja anna jähmettyä viileässä. Paloittele ja säilytä viileässä.