Itse tehdystä glögistä voi tehdä juuri niin mausteista kuin haluaa, eikä äitelyyskään pääse yllättämään, kun sokeria säännöstelee maltilla. Sain orastavan kurkkukipuni häviämään inkiväärillä maustetulla puolukkaglögillä, johon otimme vinkkiä Härkäpapua sarvista-kirjasta.

2178154.jpg

Glögi

 

2 dl puolukkamehutiivistettä (tai mustaherukkamehutiivistettä)

5 dl vettä (tee mehupurkin ohjeen mukainen laimennus)

1 kanelitanko

pala tuoretta inkivääriä (meillä oli pakkaseen raastettua)

1 rkl mausteneilikoita

1 rkl kokonaista kardemummaa

anistähti tai pari

sokeria jos mehu ei ole sokeroitua

 

Mittaa ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä puoli tuntia tai kunnes sopiva mausteisuusaste on saavutettu. Siivilöi mausteet pois. Lisää tarvittaessa sokeria ja kiehauta.