Miksi hyvänmakuisen pitää näyttää kamalalta? Teimme jokin aikaa sitten kiireessä tofu-suppiskastiketta, josta tuli yllättävän herkullista. Ulkonäkö oli kuitenkin varsin harmaa, joten jätimme Lettupannu-raportin väliin. Tänään otimme revanssin, ja ruoka oli edelleen hyvää. Ulkonäköä uusintakierros ei parantanut, mutta pistän tämän nyt kuitenkin tänne.



Tofu-suppiskastike
3-4 hlölle

1-2 sipulia
pari valkosipulinkynttä
öljyä
paketti (270?g) maustamatonta tofua
1-1,5 dl paistettuja suppiksia (ehkä puoli litraa tuoreena?)
2 dl ruokakermaa
1 tl herbes de provencea
1-2 tl kuivattua persiljaa tai reilusti tuoretta
mustapippuria
suolaa

Hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuutioi tofu. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä. (Jos käytätä tuoreita sieniä, lisää ne tässä vaiheessa peliin. Paista, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.) Lisää tofu ja paista, kunnes tofu saa väriä. Lisää paistetut suppikset, ruokakerma ja mausteet. Hauduta, kunnes neste on osittain haihtunut.