Veimme eilen hummusta illanistujaisiin. Vaikka hummus koostuu verrattain vähistä raaka-aineista, taitaa jokaisella olla hieman erilainen resepti sen tekoon. Meidän reseptissä tahini on korvattu paahdetuilla seesaminsiemenillä ja pienellä tilkalla seesaminsiemenöljyä.

Seesam-hummus

1 tlk kikherneitä (tai vajaa 4 dl itse keitettyjä)
2-3 rkl seesaminsiemeniä
1-2 valkosipulinkynttä
2-3 rkl sitruunamehua
hyppysellinen paprikajauhetta
mustapippuria
(suolaa)
½ tl seesaminsiemenöljyä
3 rkl oliiviöljyä +koristeluun
vettä
kuivattua persiljaa koristeluun


Paahda seesaminsiemeniä paistinpannulla, kunnes ne alkavat tuoksua. Ota osa seesaminsiemenistä erilleen koristelua varten. Huuhtele kikherneet huolellisesti. Pistä kaikki aineet kippoon ja soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Koristele seesaminsiemenillä, kuivatulla persiljalla ja oliiviöljyllä.