Meillä oli pakkasessa seitania, joten päätimme kokeilla Härkäpapua sarvista-kirjan makoisan kuuloista punajuuri-seitanwokkia. Inkivääri antoi mukavaa makua punajuurille, ja muutenkin wokki oli kaikin puolin onnistunut. Seitanin voisi varmaan korvata tofulla, mutta gluteenijauhosta tehtynä seitanin valmistus ei vaadi älyttömän pitkää aikaa. Wokkiruuissa kannattaa satsata juuresten pilkkomiseen, sillä isoja paloja (kuten kuvassa) joutuu paistamaan huomattavasti ohjeaikaa kauemmin.



Punajuuriwokki
4 hlö:lle

4 pienehköä raakaa punajuurta
2 rkl öljyä
2 porkkanaa (tai 1 porkkana ja 1 pieni nauris)
1-2 sipulia
2-5 valkosipulinkynttä
4-5 dl mausteissa keitettyä, pieneksi pilkottua seitania (voi korvata tofulla)
1 tl yrttisuolaa
3 tl kuivattua persiljaa tai reilusti tuoretta
0,75 tl inkiväärijauhetta
koristeluun: paahdettuja siemeniä tai pähkinöitä

Kuori juurekset ja sipulit. Puolita sipulit ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa juurekset ohuiksi tikuiksi. (Jos teet yhtä isoja paloja kuin kuvassa, pitkittyy paistoaika jonkin verran.) Wokkaa punajuurisuikaleita viitisen minuuttia kuumalla pannulla, lisää muut kasvikset ja paista toiset viisi minuuttia usein sekoitellen. Lisää mausteet. Lisää sitten seitan ja paistele, kunnes se on saanut vähän väriä. Jos kasvikset eivät ole kypsiä, lisää desi tai pari vettä ja kiehauta ilman kantta. Koristele wokki paahdetuilla siemenillä tai pähkinöillä.Tarjoile esimerkiksi ohran tai speltin kanssa.