Omena- kauratorttu
piirakkavuoallinen (24-27 cm)
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl grahamjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl (fariini)sokeria
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl siirappia
1,5 dl kaurakermaa tai 1 dl kauramaitoa
1 dl vettä + 2 tl omenaviinietikkaa
Täyte:
2-4 omenaa
kanelia
Kuorrute:
0,5 dl kaurakermaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl rypsiöljyä
1-1,5 dl kaurahiutaleita
Säädä uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka. Valmista pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää nesteet. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen. Levitä taikina vuokaan. Asettele omenat pohjan päälle ja ripottele pinnalle runsaasti kanelia. Paista uunin keskiosassa 15 min.
Tee paiston aikana kuorrute. Kiehauta kuorrutteen aineet kaurahiutaleita lukuun ottamatta kattilassa. Lisää kaurahiutaleet, sekoita tasaiseksi ja levitä pohjan tortun päälle. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia tai kunnes kuorrute on saanut väriä.