Paikkailimme epäonnistunutta perunacurrya Sillä sipulista löytyneillä chapatileivillä. Perunacurrya syödessä muistui taas mieleen, että ruokaa laittaessa kannattaa aina kuunnella omaa järkeä. Jos ohje kehottaa keittelemään pieniä perunanpaloja kolmen vartin verran, voi niistä tulla aikamoista mössöä. Emme toki keittäneet perunoita niin kauaa, mutta muut ainekset laitettiin kyseisen ohjeistuksen takia vasta liian myöhään. Hmph. Onneksi chapatileivät onnistuivat mainiosti. Suosittelemme nauttimaan näitä kaikenlaisten muhennosten kera.

Chapatit

8 kpl

 

2 dl grahamjauhoja

suolaa

reilu loraus (kylmäpuristettua) rypsiöljyä

3/4 dl vettä

rypsiöljyä paistamiseen

 

Lisää halutessasi suolaa jauhoihin. Tee jauhoihin syvennys. Sekoita jauhoihin reilu loraus rypsiöljyä. Alusta vesi jauhoihin vähän kerrallaan samalla vaivaten. Peitä ja anna levätä tunnin.

 

Tee taikinasta 8 palloa ja kaulitse ne ohuiksi rieskoiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista leivät molemmin puolin, kunnes pinta on kullanruskea. Painele paiston aikana leipää paistinlastalla, jotta leipä paistuu tasaisesti. Tarjoa lämpimänä intialaisen ruuan kanssa.