Söimme jokin aikaa sitten kaverin tupareissa kivoja vuohenjuustoruutuja, ja pistin idean silloin korvan taakse. Nyt idealle tuli käyttöä, kun veimme ruutuja siskon synttärikemuihin. Nämä herkut ovat todella nopeita tehdä; yhteistyönä saimme kaikki ruudut valmiiksi uunin lämmetessä. Simppeliä mutta ah, niin ihanaa! Samantyyppisiä ruutuja on tehnyt myös Kurpitsamoska.



Vuohenjuustoruudut
18 kpl

1 pkt (500g) lehtitaikinaa
n. 1 dl punaista pestoa tai esimerkiksi Pirkka Välimeren tahnaa
1 pkt (200g) vuohenjuustoa
9 kpl kirsikkatomaatteja
1 kananmuna

Leikkaa sulatetut levyt kolmeen osaan. Paina kevyesti jokaisen ruudun keskelle ympyrä pienellä lasilla (halkaisija noin 4cm). Annostele ympyröihin noin teelusikallinen punaista pestoa tai tahnaa. Leikkaa vuohenjuustotanko ohuiksi viipaleiksi ja jaa siivut pestonokareiden päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja asettele vuohenjuustojen päälle. Voitele neliöt kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ruudut ovat saaneet väriä. Nauti mieluiten lämpiminä.