Kesän saa hetkeksi takaisin salaatilla, nimittäin saksanpähkinä-omena-parmesaanisalaatilla. Alun perin ohjeessa oli rusinaakin, ja se olisi sopinut hyvin joukkoon. Minkäs teet, kun ei sattunut kaupassa mieleen. Onneksi näinkin pärjäsi mainiosti!



Saksanpähkinä-omena-parmesaanisalaatti

erilaisia salaatteja (meillä tammenlehväsalaattia ja villirucolaa)
omenaa (mielellään suomalaista)
saksanpähkinöitä + fariinisokeria, suolaa, garam masalaa tai currya sekä hitunen oliiviöljyä
parmesaania
seesaminsiemeniä, auringonkukansiemeniä tms.
(rusinoita)
kastikeaineita: oliiviöljyä, sitruunamehua, soijakastiketta, hunajaa, mustapippuria, omenaviinietikkaa, seesaminsiemenöljyä, suolaa

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla, kunnes ensimmäiset niistä poksahtelevat. Siirrä seesaminsiemenet sivuun, ja paahda saksanpähkinöitä fariinisokerin, suolan ja curryn kanssa. Siirrä nekin sivuun. Huuhtele salaatit ja revi kulhoon. Tee kastike kastikeaineista: laita enemmän listan alkupäässä olevia aineita ja vain pieni loraus omenaviinietikkaa ja seesaminsiemenöljyä. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Kuutioi omenat ja lastua parmesaani. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile.