Seitanin lisäksi kokeilimme möksällä blogimaailmaa kuohuttaneita mustapapubrownieita. Googlaamalla löytää monen monta mustapapuja sisältävää brownieohjetta, ja harkitsinkin jo aiemmin 101 cookbooks-blogin ohjeen toteuttamista. Ne browniet kuulostivat kuitenkin verrattain monimutkaisilta, ja kokeilimme nyt hieman simppelimpää versiota. Tuomio: Tykkäsin kyllä, vaikka maistuivatkin negatiivisessa mielessä vähän turhan terveelliselle. Santtu tykkäsi paljon. Näitä kannattaa tehdä, jos haluaa jotain hyvää, mutta ei haluaisi sortua suuriin epäterveellisyyksiin. Banaani maistuu selvästi, ja näitä voisikin kutsua banaani-brownieiksi. Kivaa näissä on myös se, että nämä käyvät niin monelle: kananmuna-allergikolle, latkoosi-intolerantikolle, maitoallergiselle, vegaanille..

Mustapapubrowniet
20 kpl

tölkki esim. gogreenin mustapapuja valutettuna ja hyvin huuhdeltuna
3 tl rypsiöljyä
4-5 tl tummaa kaakaojauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
1,8 dl (tummaa) sokeria
2 (yli)kypsää banaania
100g tummaa suklaata (suosittelen!)
kourallinen manteleita, pähkinöitä tms. (suosittelen!)

Valuta ja huuhtele mustapavut hyvin. Sulata puolet suklaasta ja rouhi toinen puolet. Rouhi myös pähkinät. Sekoita tehosekoittimessa kaikki aineet paitsi pähkinä- ja suklaarouhe. Lisää lopuksi pähkinä- ja suklaarouhe. Kaada seos leivinpaperoituun vuokaan (20cm x 20cm) ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Tarjoile esimerkiksi mascarponejäätelön kanssa.