Oon lähestulkoon sanaton, nää oli niin hyviä! Myslin pähkinät ja kuivahedelmät sopii uuniomenaan tosi hyvin, ja vielä kun löysimme kaapista pipareita, niin makunautinto oli taattu. Alkuperäisohje on Tuulentuvalta.



Myslitäytteiset uuniomenat

4 pienehköä omenaa (suomalaisia)
1 dl mysliä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
1 pipari (nam!)
2 rkl margariinia (sulata jos jaksat, onnistuu ilmankin)
päälle hieman hunajaa
(tarjoiluun vaniljajäätelöä)

Pese omenat huolellisesti ja puolita omenat poikittain. Poista kodat ja karat. Sekoita muut ainekset tasaiseksi ja täytä massalla omenoiden kolot. Loput massasta voi ripotella omenanpuolikkaiden päälle. Laita omenat voideltuun uunivuokaan ja valuta omenoille hiukan hunajaa. Paista uunin alatasolla 175 C noin 15-20 minuuttia eli kunnes omenat ovat pehmenneet. Tarjoa kuumina vaniljajäätelön kera.

Vinkki: Mitä jauhoisempia omenat ovat, sen nopeammin ne pehemenevät. Muista siis tarkkailla omenoita paistamisen aikana, jos ne ovat jauhoista laatua. Kiinteämaltoiset vaativat kauemmin aikaa, mutta pitävät muotonsa.