Karviais-banaanihillo kuulostaa ehkä hassulta, mutta se on mielestäni juuri sellaista, jota on kiva laittaa talvella jogurtin mausteeksi. Hillo voisi myös sopia jäätelön oheen tai lettujen päälle, u name it. Idea löytyi Kotilieden sivuilta. Tärkeintä karviaisia keitellessä on mielestäni tehdä hillosta hieman makeampaa kuin sillä hetkellä tuntuu tarpeelliselta. Karviaishillo tuntuu ainakin meidän pakastimessamme kirpeytyvän talven aikana entisestään, joten valmiiksi vähän liian hapan hillo on varmasti hapanta kun sulatat sen.



Karviais-banaanihillo

800 g (1,6 l?) karviaisia
tilkka vettä
300 g (2 kpl) banaania
1 rkl vaniljasokeria
500 g (6dl) (hillo)sokeria tai maun mukaan

Poista karviaisista kummatkin kannat (työlästä, mutta kannattaa). Jos millään jaksat, puolita osa karviaisista (nopeuttaa keittämistä). Kaada peratut karviaiset ja vesi kattilaan. Kuumenna sekoitellen kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Kaada joukkoon vaniljasokeri ja sokeri vähitellen, varovasti sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää viipaloitu banaani ja keitä hilloa kymmenen minuuttia silloin tällöin kattilaa ravistaen tai varovasti sekoittaen. Kuori tarvittaessa vaahto. Soseuta hillo tarvittaessa ja jaa tölkkeihin.