Kiisseli on kotoisaa, etenkin kun on sisko kylässä. Osviittaa otin Sillä sipulin inkiväärisiirapilla maustetusta kiisselistä. Kiisseli maistui niin minulle kuin siskolle; kiisseliä kauhottiin lähes kilpaa.

Inkiväärillä maustettu mansikka-raparperikiisseli
Iso kulhollinen
 
1 l vettä
8-9 dl raparperipaloja
1 tl tai maun mukaan inkivääriä raastettuna
pussi pakastemansikoita
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
~4-5 rkl perunajauhoja kylmään veteen (~0,5 dl) sekoitettuna
 
Paloittele raparperit ja raasta inkivääri. (Jos et käytä usein inkivääriä, kannattaa loppu inkivääristä raastaa ja pakastaa.) Laita vesi, raparperit ja inkivääriraaste kattilaan, ja keitä kunnes raparperit alkavat olla pehmeitä. Ihan hötöksi asti ei tarvitse keittää. Sulata pakastemansikat ja lisää joukkoon. Lisää myös vaniljasokeri ja sokeri. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot huolellisesti kylmään veteen, noin puoli desiä vettä on sopivasti. Siirrä kiisseli takaisin levylle ja lämmitä kunnes kiisseli pulpahtaa. Älä keitä, vaan ota kattila pois levyltä. Jäähdytä ja tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi maustamattoman jogurtin kera.