Teimme eilen tämän syksyn ensimmäiset omenahillot, tällä kertaa lupaavan kuuloisella Polkkapossun aprikoosi-omenahillon ohjeella. Ihmettelin runsasta veden määrää, mutta loppujen lopuksi vettä meni varmaan yli ohjeenkin, niin paljon aprikoosit vettä imivät. Maistelimme hilloa aamulla jogurtin ja myslin kanssa, hillo oli aivan ihanaa! Kuivatut hedelmät on näköjään tosi helppo tapa saada omenahilloon uutta twistiä. Mitähän sitä seuraavaan hilloerään laittaisi..:)

Aprikoosi-omenahillo

reilu puolitoista kiloa omenoita (valkeakuulas)
200 g kuivattuja aprikooseja
3 dl vettä (laita ensin osa, ja sitten tarpeen mukaan lisää)
2,5 tl vaniljaesanssia tai vaniljasokeria
n. 4 dl sokeria (meillä oli reilusti vähemmän, ehkä puolet?)
 

Poista omenoista kodat ja pilko paloiksi. Ei tarvi kuoria. Huuhtele aprikoosit ja pilko pienemmiksi paloiksi. Keitä kattilassa kaikkia aineksia yhdessä miedolla lämmöllä noin tunti. Soseuta sauvasekoittimella.