Keittiöömme on ajautunut muutama kilo tomaattia ja kurkkua, joista osa tuhottiin tänään gazpachon muodossa. Gazpachohan on espanjasta kotoisin olevaa kylmää keittoa, johon tulee muun muassa leipää ja tomaattia. Ilmeisesti gazpachoreseptejä on yhtä monta kuin kokkejakin; raaka-aineiden lisäksi eroja löytyy muun muassa soseutusasteesta. Me otimme raaka-aineiden suhteen mallia Herne nenässä-blogista, mutta jätimme osan kasviksista mukaviksi sattumiksi. Keiton päälle lusikoimme sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla maustettua avokado-kurkku-salsaa. Vaikkei keitto ehkä näytä kovin herkulliselta, maistui se meille varsin hyvin.



Gazpacho
3-4 hlölle

2-3 palaa kuivahtanutta vaaleaa leipää
1 kurkku
1 (pieni) vihreä paprika
1/2 kg kypsiä tomaatteja
pieni pala punasipulia (laita lisää jos siltä tuntuu)
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
tilkka balsamicoa
suolaa
pippuria rouhittuna

Ota kolmasosa tomaateista, kurkusta ja paprikasta sekä ihan pieni pala punasipulia sivuun. Leikkaa nämä aineet pieniksi kuutioiksi. Soseuta loput aineet, ja lisää kasviskuutiot joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Jos keitto on liian vetistä, lisää leipää. Jos se on liian paksua, lisää vettä. Anna keiton tekeytyä jääkaapissa, ja valmista sillä välin salsa avokadosta, kurkusta, sitruunamehusta, mustapippurista ja suolasta.