Blogimatka jatkuu pitkästä aikaa! Tammikuussa asetin tavoitteeksi kahlata läpi toinen toistaan mielenkiintoisempia vegeblogeja. Alkuvuosi menikin ihan mukavasti, mutta sitten homma tyssäsi blogiin, joka ei loppujen lopuksi ollutkaan niin inspiroiva. Jokin aika sitten huomasin, että blogi olikin poistettu blogosfääristä, joten sain hyvän syyn skipata kyseisen blogin. :)

Tänään teimme cheddarteeleipiä seuraavasta hurmaavasta blogista, joka kulkee nimellä Eat me delicious. Cheddar loppui hieman kesken, mutta maku ei siitä juuri kärsinyt. Oli kivaa tehdä vaihteeksi paksuja teeleipiä, kun yleensä olemme liiskanneet leipätaikinan ihan lituskaksi.

Olemme huomisesta lähtien noin viikon ajan mökkeilemässä, joten tänne ilmestyy päivityksiä varmaankin vasta ensi viikolla. Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille!



Cheddarteeleivät
8 kpl

2,4 dl vehnäjauhoja
2,4 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
reilusti mustapippuria rouhittuna
250-300 g cheddarsiivuja pieneksi pilkottuna (meillä oli 200g, riitti ihan ok)
0,8 dl leivontaan sopivaa margariinia pieninä paloina (huom! kylminä, ei sulatettuna)
2 munaa
vajaa 1 dl maitoa
kurpitsansiemeniä tms.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, mustapippuri ja cheddar. Lisää margariini pienissä erissä. Sekoita, kunnes margariini on sekoittunut jauhoihin. Vispaa munien rakenne rikki, ja lisää munaseokseen maito. Lisää munamaito jauhorasvaseokseen muutamassa erässä. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja muotoile siitä kostutetuin käsin halkaisijaltaan noin 20cm leipä. Jaa veitsellä leipä kahdeksaan osaan, ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä. Paista leipiä 15-17 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet väriä.