Kesä, ystäviä, grillausta ja leppoisaa meninkiä, voiko sitä ihminen enempää toivoa? Vietimme siis eilen mun ja Santun yhteisiä synttäreitä + vanhan kodin läksäreitä. Oli ihan huippukiva ilta! Tarjoilu toteutettiin nyyttäriperiaatteella, ja pöydän antimiin kuului muun muassa makoisia kasvisvartaita, suklaabanaaneja,
omenarinkuloita ja luomubrietä. Meidän kontribuutio käsitti hasselpähkinä-briesalaatin, raejuusto-maapähkinäsalaatin (ilman avokadoa), paljon kehutun suklaatuorejuustokakun ja mustíkkamuffinssit. Mustikkamuffinssien ohje on Härkäpapua sarvista-kirjasta. Kirja on takaisin omistajallaan, joten kirjoitan reseptistä mitä muistan. Jenni, jos luet tän, niin kerro jos meni pahasti pieleen.Kiits! ;) Mustikkamuffinssit oli ihan jees, mutta ei mitään erityisen järisyttävää. Nämä ovat hieman terveellisempiä kuin monet muuf muffinssit, siitä plussaa.



Mustikkamuffinssit
8-12 kpl

2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1-2 tl kanelia
1-2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
2 dl (kaura)maitoa
2-4 dl (100-200g) jäisiä mustikoita
mantelilastuja koristeeksi

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan öljy. Lisää sitten maito ja jäiset mustikat ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita voideltuihin muffinssivuokiin. Koristele mantelilastuilla. Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita.