Meille jäi synttäri-läksiäis-grillailu-piknikiltä yli kaksi avokadoa, jotka olivat liian raakoja salaattiin. Eilen avokadot alkoivat olla tarpeeksi kypsiä, ja nautimmekin yhden dipin muodossa (avokado + kermaviili + sitruunamehua + valkosipulia + sipulijauhetta + suolaa + pippuria). Toisesta avokadosta väsäsimme tänään Limepippurin blogista löytynyttä kurkku-avokadosalaattia. Salaatti oli varsin maistuva sekä sellaisenaan että Uuden Realin päällä nautittuna. Salde muistuttaa guacamolea ja sopii kenties parhaiten lisukkeeksi. Me emme tehneet salaattiin suuria muutoksia, lisäsimme vain sitruunamehua ja jätimme basilikan pois. Mennessäni leikkaamaan basilikaa huomasin nimittäin, että olin unohtanut kastella basilikat. Raukat riippuivat laidan yli onnettoman näköisinä. Jätin basilikat toipumaan, toivottavasti ne virkoavat vielä!



Avokado-kurkkusalaatti
lisukkeeksi neljälle

1/2 kurkku paloiteltuna
2 avokadoa kuorittuna ja paloiteltuna
4-5 rkl maustamatonta jogurttia
1 pienehkö valkosipulin kynsi murskattuna
3 tl sitruunamehua
pieni kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna (ei pakollinen)

suolaa
pippuria

Sekoita ainekset keskenään, maistele ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoamista. Tarjoile esimerkiksi lisäkkeenä tai leivän päällä.