Kun uuni oli jo valmiiksi lämmin, pyöräytimme jälkkäriksi rukiisia puolukkamuffinsseja Härkäpapua sarvista-kirjan ohjeella. Ohje oli varsin simppeli (kuten kai muffinitaikinat yleensä) ja inkivääri toi muffinsseihin uutta twistiä. Ainoa miinus tulee muffinssien takertumisesta voitelusta huolimatta vuokaan: muista siis voidella vuoat huolellisesti!



Rukiiset puolukkamuffinssit
8-12 kpl

2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruis- tai ruissihtijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5-1 tl jauhettua inkivääriä
1-2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
2 dl (kaura)maitoa
2-4 dl (100-200g) jäisiä puolukoita

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan öljy. Lisää sitten maito ja jäiset puolukat ja sekoita vain sen verran että taikina on tasaista. Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita voideltuihin muffinssivuokiin. Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Meillä muffinit paistuivat valmiiksi noin 20 minuutissa.