sunnuntai, 25. toukokuu 2008
Rukiiset puolukkamuffinsit
Rukiiset puolukkamuffinssit
8-12 kpl
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruis- tai ruissihtijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5-1 tl jauhettua inkivääriä
1-2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
2 dl (kaura)maitoa
2-4 dl (100-200g) jäisiä puolukoita
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan öljy. Lisää sitten maito ja jäiset puolukat ja sekoita vain sen verran että taikina on tasaista. Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita voideltuihin muffinssivuokiin. Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Meillä muffinit paistuivat valmiiksi noin 20 minuutissa.