Maanantaina poljin nälkäisenä jumpasta kotiin ja päässä pyöri vain tofu, josta jumppakaverin kanssa juteltiin. Tofun lisäksi teki mieli pestoa. Mietin tekeväni jotain lämmintä bulgurjuttua tofusta ja pestosta, mutta kaupalle päästyäni oli jo niin kuuma, että teki mieli salaattia. Niinpä tein pesto-tofu-bulgursalaattia. :D Salaatista tuli vallan mainiota, pesto sopi bulgurin mausteeksi ja tofu nyt vaan on aina hyvää. Lämminkin versio voisi toimia, silloin kurkut ja paprikat voisi korvata esimerkiksi paistetulla kesäkurpitsalla ja sipulilla.



Pesto-tofu-bulgursalaatti

bulguria
pestoa
tofua (joko valmiiksi tai itse marinoitua)
öljyä
kirsikkatomaatteja
paprikaa
avomaankurkkua

Keitä bulgur kypsäksi (älä ylikypsäksi). Jäähdytä bulgur ja sekoita siihen pesto. Kuutioi tofu ja paista öljyssä pannulla, kunnes kuutiot ovat saaneet väriä. Puolita kirsikkatomaatit ja pilko paprika ja avomaankurkut. Sekoita kaikki ainekset keskenään, ja lisää tarvittaessa pestoa.