Tää oli niin hyvää, että vieläkin hymyilyttää. Parsa-perunasalaatti on niittänyt mainetta ja kunniaa blogimaailmassa, ja mekin pääsimme sitä tänään nauttimaan. Kaprikset jätimme pois ja lisäsimme rutkasti paahdettuja manteleita, mutta muuten seurasimme Soppakellarin alkuperäisohjetta melko orjallisesti. Kesäistä, keveää, rapeaa ja rouskuvaa, HYVÄÄ!



Vihreä parsa-perunasalaatti

nippu vihreää parsaa
4 kiinteää perunaa
pieni (!) pala punasipulia
1/2 kurkku
100g fetaa
reilu nippu rucolaa
melkein pussillinen manteleita

Kastike:
oliiviöljyä
sitruunamehua
hunajaa
omenaviinietikkaa (varo laittamasta liikaa)
Dijon-sinappia
sokeria
suolaa ja pippuria

Paahda mantelit ja siirrä sivuun odottamaan. Käsittele parsat eli huuhtele ne ja leikkaa puiset tyviosat pois. Kiehauta parsat muutamassa minuutissa napakan kypsiksi, jäähdytä. Keitä perunat, kuori ja jäähdytä. Pilko kurkku, sipuli ja feta ja yhdistä ne perunan ja parsan kanssa. Revi sekaan rucola ja nakkaa mukaan vielä manteleita. Sekoita kastike ja anna maustua tovi jääkaapissa. Sekoita osa kastikkeesta salaattiin, tarjoa loppu erikseen.