Taitaa olla pikemminkin sääntö kuin poikkeus, että blogikierroksen blogeista kokeillaan pariakin ruokaa. Tällä kertaa keittokomerossamme valmistui CreatiVegan-blogin tarta de tomatea, joka tosin koki hieman muodonmuutoksia matkan varrella. Sekaan lykättiin puoli paketillista tofua, päälle pinjansiemeniä ja taikinakin vaihtui lehtitaikinasta kevyeen piirakkataikinaan. Viimeinen muutos oli virhe: piirakkataikina ei millään pysynyt koossa! Mur. Lämpimänä piirakansiirto vaati näppäryyttä, kylmempänä pohja pysyi paremmin kasassa. Maussa taikina jäi silti aika paljon muista kaupan tai omatekoisista taikinoista jälkeen, joten meidän piirakkaamme sitä toisen kerran tuskin tulee!



Tofu-tomattipiirakka

1 pkt piirakkataikinaa
oliiviöljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa (keskikokoinen, jos haluat paksua piirakkaa, ja pieni, jos haluat ohuempaa)
1/2 pkt marinoitua tofua (tai marinoi itse)
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
4 tomaattia
oreganoa
kourallinen pinjansiemeniä

Ota piirakkataikina sulamaan. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, ja siirrä syrjään. Pilko sipulit ja valkosipulit ja raasta pesty kesäkurpitsa karkeaksi. Kuullota sipulisilppu reilussa oliiviöljyssä, ja lisää sitten v.sipuli, kesäkurpitsa ja murennettu tofu. Paistele viitisen minuuttia ja mausta suolalla ja mustapippurilla. (Suolaa tarvitaan enemmän kuin juustopiirakoissa, jotta seos olisi maistuvaa.)

Kauli piirakkapohja ja painele piirakkavuokaan. Kaada kesäkurpitsaseos vuokaan ja revi päälle tuoretta basilikaa. Siivuta tomaatit ja pistä piirakan päälle. Ripottele päällimmäiseksi vielä oreganoa ja paahdetut pinjansiemenet, ja laita sitten uuniin (180C) puoleksi tunniksi. Tarjoa lämpimänä.