CreatiVegan-blogia lueskelemalla voi mukavasti treenailla espanjaa: ensin luetaan resepti epsanjaksi, ja sen jälkeen katsotaan englanninkielisestä, paljonko meni metsään. Me yhdistimme blogin kaksi ruokaa samalla pannulla, eikä se ainakaan metsään mennyt! Tofu ja sienet on ihana yhdistelmä, ja parsakaali tuo ruokaan väriä. Samalla blogimatka oli taas askelen pidemmällä..



Tofu con champiñones y brócoli
2-3 hlölle

1 pkt (270 g) maustamatonta tofua + ainekset marinadiin
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
250 g herkku- tai muita sieniä
1 pss pakasteparsakaalia
0,3 dl soijakastiketta, tai marinadilientä
1/4 kasvisliemikuutiosta
1,2 dl kylmää vettä
1/2 rkl maissitärkkelystä

Pistä tofu ainakin muutama tunti, tai vaikkapa vuorokausi ruuantekoa ennen marinoitumaan. Pilko tofu kuutioiksi, ja tee haluamasi marinadi. Me sekoitimme marinadiin mm. sipulijauhetta, murskattua valkosipulia, mustapippuria, soijakastiketta, oliiviöljyä ja tuoretta chiliä. Oli muutakin, mutta ei nyt muistu mieleen. Sitten vain sekoitetaan kipossa tofu ja marinadi, ja laitetaan jääkaappiin marinoitumaan. Sekoittele aina jääkaapin ohi kulkiessasi, niin tofu marinoituu tasaisesti.

Pilko sipuli, valkosipuli ja puhdistetut sienet. Kuullota sipuli oliiviöljyssä korkealaitaisessa pannussa. Lisää valkosipuli ja sienet, ja paista muutama tovi. Lisää tofu, ja paista pieni tovi. Lisää kuumennetut parsakaalit, pieni pala kasvisliemikuutiota ja soijakastiketta /marinadilientä. Keittele hetki, ja lisää sitten kylmään veteen sekoitettu maissitärkkelys. Keitä muutama minuutti, ja lisää tarvittaessa vettä tai maissitärkkelysvettä. Tarjoile esimerkiksi basmatiriisin kanssa.