Pistin jo kesällä korvan taakse Ihanien tomaattien punaherukkapiirakan, jota kehuttiin sanoin "jos teet vain yhden piirakan tänä kesänä niin tee tämä". Voiko kukaan tuota kehoitusta vastustaa! No ilmeisesti voi, sillä kesällä emme vielä ohjetta kokeilleet. Nyt vihdoin teimme tuota ihanuutta, ja tuhosimme samalla pakastimen viimeisen punaherukkapussin. Kannatti: punaherukat olivat mukavan kirpsakoita, ja päällinen antoi sopivaa makeutta piirakkaan. Hyvää!



Punaviinimarjapiirakka

Pohja:
75 g      margariinia
3/4 dl    sokeria
1          muna
2,5 dl    vehnäjauhoja
1 tl       leivinjauhetta

Päälle:
n. 4 dl  puna- ja mustaviinimarjoja (myös pakastetut käy. Jos käytät pakastemarjoja, ripottele joukkoon 1-2 rkl perunajauhoja)
1         muna
3/4 dl   sokeria

Sekoita margariini ja sokeri kulhossa keskenään pohjaa varten. Lisää joukkoon muna ja sekoita. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää sitten koko jauhoseos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.

Jos käytät pakastemarjoja, sekoita marjoihin hieman perunajauhoja. Levitä viinimarjat pohjan päälle tasaisesti. Vatkaa kulhossa keskenään muna ja sokeri ja levitä viinimarjojen päälle.
Paista uunissa 175C n. 30 min. Tarjoa vaniljajätskin tai vaniljakastikkeen kera.