Salamahaasteeseen on vastattu! Hetken meni miettiessä, mutta päädyimme lopulta munakoiso-suppilovahveropyöryköihin, jotka tarjoiltiin pappardellepastan ja simppelin tomaattikastikkeen kera. Mielenkiintoista kuulla Kurpitsamoskan Marin mielipde, omaa makuhermoa tämä nimittäin kutkutti aika lailla.Tosin mun makuaistilla mikään, missä on pinjansiemeniä ja parmesaania, ei voi olla kovin pahaa.:) Me käytimme kuivattuja suppilovahveroita, mutta mikäli niitä ei satu kaapista löytymään, voi myös kokeilla tuoreita. Paista tällöin suppilovahveroja öljyssä pannulla, kunnes ylimääräinen vesi on irronnut. Inspiraatiota on muuten haettu Celia Brooks Brownin kirjasta Kasvisherkkuja juhlaan, jossa tehdään munakoiso-oliivipullia.

Nyt vaan sitten seuraavan salamahaasteen aihetta miettimään.. Julkistamme uuden haasteen ja haastetun muutaman päivän sisällä!



Munakoiso-suppilovahveropyörykät, pappardellepastaa ja tomaattikastiketta

Aloita munakoison paahtamisesta ja jatka tomaattikastikkeella. Tomaattikastikkeesta tulee sitä parempi, mitä kauemmin sitä jaksaa keitellä. Pasta kannattaa pistää keitinveteen, kun pyörykät ovat olleet uunissa kymmenisen minuuttia. Jos et satu löytämään pappardellepastaa, voit toki käyttää tagliatellea, joka on pappardellea ohuempaa.

Munakoiso-suppilovahveropyörykät
monta, ohjeen voi puolittaa tarvittaessa

500 g munakoisoa
pari rkl oliiviöljyä
reilu kourallinen kuivattuja suppilovahveroita + vettä
55g pinjansiemeniä
4(-6) rkl kuivia paahtoleivänmuruja
6 rkl parmesaania raastettuna + 2 rkl pyöryköiden päälle
3 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
1 pullea valkosipulinkynsi
1 kananmuna

Pistä uuni lämpenemään 225C. Halkaise pesty munakoiso pitkittäin, ja sivele kevyesti oliiviöljyllä. Paahda munakoisoa puolisen tuntia, kunnes munakoiso on kullanruskea. Pistä suppilovahverot veteen likoamaan. Jäähdytä, kuori ja hienonna paahdettu munakoiso, ja laske uunin lämpötilaan 200C:een. Sekoita kulhossa pinjansiemenet, kuivat paahtoleivänmurut, raastettu parmesaani, silputtu basilika ja hienonnettu valkosipuli. Purista suppilovahveroista kaikki ylimääräinen vesi pois, ja pilko hieman pienemmäksi. Sekoita taikinaseokseen suppilovahverot, hienonnettu munakoiso ja vatkattu kananmuna. Anna vetäytyä vartin verran.

Jos taikina on vartin päästä aivan liian löysää, lisää vielä paahtoleipää. Tarkoituksena on kuitenkin saada löysähkö taikina, jotta lopputulos olisi mahdollisimman mehevä. Muotoile taikinasta kahdella lusikalla pieniä pyöryköitä ja aseta ne uunipellille. Ripottele päälle raastettua parmesaania, ja paista uunissa 15-20 min.

Tomaattikastike

1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
kourallinen tuoretta basilikaa
mustapippuria
hyppysellinen sokeria
suolaa

Hienonna sipuli ja valkosipulit. Paista öljytilkassa kasarissa, älä kuitenkaan ruskista. Lisää tomaattimurska ja mausteet, ja keittele kymmenisen minuuttia. Soseuta (ei pakollista), maista ja mausta lisää. Kun koostumus on sopiva, pistä kansi paikoilleen. Anna porista hiljakseen kunnes pyörykät ja pasta ovat valmiita.