Tehtiin tätä wokkia jo viime viikonloppuna, mutta vasta nyt saamme sen tänne. Laiskuutta? Kenties. Mukana on myös hyppysellinen kiirettä, joka jostain kummasta aina kehkeytyy. Ehkä lähiaikoina taas rauhoittuu.. Just joo. :) Tämä wokki ei muuten ole kuiva, vaan mehukas kuin mikä. Salaisuus piilee kookosmaidossa..
Nuudeliwokki
täysjyvänuudeleita
punaista thaicurrytahnaa
porkkanaa
sipulia
valkosipulia
kesäkurpitsaa
pakasteparsakaalia
paprikaa
kookosmaitoa (2 hlölle pieni purkki)
cashewpähkinöitä
soijakastiketta
currya
Pistä nuudelivesi kiehumaan. Pilko porkkanat tikuiksi. Kuumenna öljyä ja thaicurrytahnaa (aloita vaikka teelusikallisella) ja heitä joukkoon porkkanat. Sekoittele kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet. Pilko sipuli ja valkosipulit, heitä porkkanoiden joukkoon ja kuullota. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja paistele kunnes kesäkurpitsa on vähän pehmennyt. Lämmitä parsakaali ja pilko paprika, ja lisää pannulle. Tässä vaiheessa kannattaa heittää nuudelit keittoveteen. Kun paprika on hitusen pehmentynyt (1min?), lisää kookosmaito. Keittele tovi kasaan, ja lisää reilusti cashewpähkinöitä sekä maun mukaan thaicurrytahnaa, soijakastiketta ja currymaustetta. Valuta nuudelit ja lisää joukkoon. Sekoittele ja anna kookosmaidon sopivasti imeytyä nuudeleihin. Tarjoile!
keskiviikko, 5. maaliskuu 2008