Tempeh on niitä ruoka-aineita, joita ei moni suomalainen kasvissyöjä ole maistanut, vaikka maailmalla se kuuluukin kasvissyöjien perusruokavalioon melkeinpä tofun lailla. Minäkin maistoin ensimmäistä kertaa tempehiä vasta vuosi sitten prahalaisessa ravintolassa. Siitä lähtien on ollut mielessä kokeilla kotonakin tuota fermentoiduista soijapavuista tehtyä proteiinirikasta raaka-ainetta. Torstaina sitten kävin ostamassa tempehiä Aseanic tradingista (Kolmas linja 3), ja perjantaina teimme siitä salaattia kurpitsamoskan tofusalaattiohjeella. Salaatti oli erinomaista, tempeh sen sijaan... No, sen valmistamista pitää harjoitella. Ei kyllä maistunut yhtään niin hyvälle kuin Prahassa! No, meillä on vielä kaksi tempehpalaa pakkasessa odottamassa, joten jatkamme kokeiluja, kunhan olemme keränneet tarpeeksi rohkeutta. Tempeh olisi sinänsä mainio proteiininlähde, 400 gramman paketti maksoi vain 1,80e!



Tempehsalaatti

tempehiä
marinointiaineksia (soijakastiketta, öljyä, valkosipulia, makeaa chilikastiketta, sitruunamehua, mausteita)
cashewpähkinöitä
punasipulia
porkkanaa
paprikaa
öljyä
makeaa chilikastiketta
soijakastiketta
salaattia

Pilko tempeh ja pistä marinadiin marinoitumaan vähintään tunniksi. Paahda cashewpähkinät kuumalla pannulla ja siirrä sivuun. Siivuta sipuli puolirenkaiksi, ja suikaloi porkkanasta suikaleita kuorimaveitsellä. Pilko paprika suikaleiksi. Lorauta tilkka öljyä pannuun, ja paista siinä sipulit, porkkanat ja paprikat. Lisää maun mukaan makeaa chilikastiketta ja soijakastiketta. Siirrä kasvikset sivuun. Valuta tempeh, ja paista öljyssä pannulla rapeaksi. Kaada tempehin joukkoon kasvikset ja sekoita. Kokoa salaattipedin päälle kasviksista ja cashwepähkinöistä salaatti.