Eikö kuulostakin erikoiselta idealta tuo nuudeliomeletti? Jotain aivan uutta ja ihmeellistä? Näin me ajattelimme ryhtyessämme keittokirjasta löytyneen nuudelimunakkaan vääntöön. Lopputulos: hauska väännös makaronilaatikosta. Vaikka lopputulos ei ollutkaan mitään täysin uutta, on tämä hyvä hätäpäivän ruoka: jos kaapista löytyy munia ja nuudeleita, voi tätä helposti varioida ilman kauppareissua.



Nuudeliomeletti
2 hlölle

80 g (täysjyvä)nuudeleita + mausteita keittoveteen
öljyä
1 iso sipuli
paketti herkkusieniä
puolikas paprika
3 munaa
tilkka maitoa
suolaa
parmesaania tai muuta juustoa

Pistä uuni lämpenemään 210C. Keitä nuudelit maustevedessä (esimerkiksi paprikaa, currya...). Valuta hitusen nuudelit hitusen al denteina, ja siirrä sivuun odottamaan. Pilko sipulit, herkkusienet ja paprika. Kuullota sipulit öljyssä, ja lisää perään herkkusienet. Paistele herkkusienisipuliseos, ja lisää sitten joukkoon paprikat ja nuudelit. Kääntele tovi, kunnes nuudelit ovat sekottuneet kasvisten joukkoon, ja paprika on hitusen pehmennyt. Öljyä uunivuoka ja kaada siihen nuudeliseos. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki, lorauta tilkka maitoa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munaseos nuudeliseoksen päälle. Raasta päälle vielä parmesaania, ja pistä koko komeus uuniin. Paistoaika vaihtelee uunista, meillä munien hyytyminen vei varmaankin lähes puolisen tuntia, jollain toisella aikaa kulunee vähemmän. Kannatta kurkata keskeltä lusikalla. Kun nuudelimunakas on hyytynyt ja parmesaani saanut hieman väriä, on ruoka valmis.