Kasvisblogimatkailussa tuli mutkia, kun listaan oli eksynyt yksi ei-kasvisblogi. No, mitä sitä turhan pikkutarkaksi, varsinkin kun blogi itsessään vaikutti mainiolta. Niinpä kokeilimme tänään Baking Bites-blogin feta-pinaattipiirasta. Piirakka oli kätevä: pohjaa ei tarvitse tehdä erikseen, vaan se muodostuu paiston aikana itsekseen. Ehkäpä hieman jäin kaipaamaan kunnon pohjaa, mutta välillä on hyvä syödä vähän terveellisemmin. Hyvältä maistui joka tapauksessa! Baking Bites-blogissa on kyllä muutakin houkuttelevan kuuloista murkinaa, esimerkiksi superherkullisen näköinen sitruunapiiras pääsi Lettupannun things to do-listalle!



Feta-pinaattipiiras
piirakkavuoallinen

1 sipuli
150 g pakastepinaattia (tai tuoretta)
öljyä
2 kananmunaa
2 kananmunan valkuaista (siis edellisten lisäksi!)
1,2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
pieni hyppysellinen cayennepippuria tai paprikajauhetta
3,2 dl maitoa
1,2 dl (tai enemmän) fetaa kuutioituna

Pistä uuni lämpenemään 200 C:een. Voitele piirakkavuoka. Pilko sipuli ja kuullota pehmeäksi pannulla öljytilkassa. Sulata pakastepinaatti ja lisää sipuleiden joukkoon. Paistele kunnes enin neste on haihtunut, ja siirrä seos sitten jäähtymään. Vispaa rikki kaikkien kananmunien (2 kokonaista + 2 valkuaista) rakenne. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe, suola sekä paprikajauhe (tai cayennepippuri). Lisää lopuksi maito ja pinaattisipuliseos, ja kaada koko setti voideltuun vuokaan. Levitä päälle vielä kuutioitu feta. Paista noin 25 min, tai kunnes seos on täysin hyytynyt ja reuna kullanruskea. Anna paistoksen asettua viitisen minuuttia ja tarjoile.