Pakerrus gradun parissa päättyi tänään, kun vein sen painoon ja palautin proffalle. Huh! Viimeisistä gradupuserruksista johtuen täällä on ollut melkoista hiljaiseloa, mutta nyt tilanne luultavasti paranee. Tänään teimme Santun kanssa linssipurilaisia ja ketsuppisia lohkoperunoita, joilla ajattelimme osallistua tammikuun värikkääseen ruokahaasteeseen. Linssipurilaisten juju on siinä, että linssipihvi onkin se täytettävä "sämpylä". Ketsuppiset lohkoperunat olivat oiva lisäke purilaisille, niitä tehdään uudemmankin kerran! Eikä purilaisetkaan hullumpia olleet, hauska syödä välillä pihviä, joka onkin sämpylä.. Linssipurilaisten idea on 101 Cookbooks-blogista, ja lohkoperunat Pastanjauhajilta.




Linssipurilaiset
6 isoa, useampi pieni

Pihvi-sämpylät:
2 dl vihreitä / mustia linssejä
pala kasvisliemikuutiosta
4 munaa
2-3 palaa (täysjyvä)paahtoleipää
puolikas punasipuli
valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
basilikaa
oreganoa
öljyä

Täyte:
punasipulia
kesäkurpitsaa
oranssia ja punaista paprikaa
avokadoa
tomaattia
sahramijogurttia
suolaa
mustapippuria
öljyä

Pihvit: Keitä linssit laihassa kasvisliemessä kypsiksi. Sekoita linssit, munat ja mausteet. Surauta sauvasekoittimella koostumusta mössöisemmäksi, mutta älä ihan mössöksi (saa jäädä kokonaisia linssejä). Hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää joukkoon. Paahda paahtoleipä kuivakaksi ja murusta joukkoon. Lisää tarpeen mukaan kananmunaa tai paahtoleipää, jotta saat sopivan koostumuksen. Lisää loraus öljyä ja tarkista vielä maku. Paista reilussa öljytilkassa paksuja pihvejä keskilämmöllä 7-10 minuuttia. Käännä, ja paista toinenkin puoli ruskeaksi. Halkaise pihvit kun ne ovat hieman jäähtyneet. Täytä ja tarjoile.

Täyte: Valmista sahramijogurtti odottamaan. Pilko muut aineet, ja paista haluamasi aineet öljytilkassa pannulla. Ripottele hieman suolaa ja rouhi mustapippuria. Santtu paistoi kesäkurpitsaa, paprikoita ja punasipulia kutakin hetken verran, sen sijaan tomaatit ja avokadot nautittiin sellaisenaan.


Lohkoperunat

800 g perunoita, lohkottuna ohuehkoiksi veneiksi
muovipussi (hedelmäpussi tai pakastepussi)
½ dl ketsuppia
vajaa ½ dl kasvisöljyä
loraus soijakastiketta
1-2 tl currya
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa

Kumoa kaikki ainekset pakastepussin pohjalle, viimeisenä perunalohkot. Sulje pussi ja huljuttele, että kastike tarttuu tasapuolisesti kaikkiin perunoihin. Kaada perunaveneet pussista leivinpaperoidulle uunipellille. Sitten uuniin 200 C, pidä ainakin puolen tuntia, kääntele puolivälissä.