Kun muilla vuosi käynnistetään lupauksin terveellisemmästä syömisestä, meillä tehdään lasagnea. Lasagne oli ihan hyvää, mutta ei mitenkään järisyttävää. Kastikkeeseen humpsahti hieman liikaa soijarouhetta, ja juustoa olisi saanut olla vieläkin enemmän. Se jokin vain jäi puuttumaan. Siksi alla ei nyt ole oikeaa ohjetta, vaan vain hieman lasagnehöpinää. Jos jollakulla on maanmainio kasvislasagneohje, niin saa hihkaista!

Edit: Tammikuun ruokahaaste on julkistettu, käykääpä vilkaisemassa!



Kehityskelpoinen lasagne

Lasagnen valmistus kannattaa aloittaa kastikkeesta. Meillä siihen tuli (suunnilleen tässä järjestyksessä) oliiviöljyä, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, herkkusieniä, kesäkurpitsaa, yrttimaustettua tomaattimurskaa, tummaa soijarouhetta, vettä, mausteita. Soijarouhetta kannattaa laittaa varovasti, puoli desiä kerrallaan. Meillä soijarouhe pistettiin suoraan kuivana tomaattimurskan perään, ja sitten vain lisätään vettä tarpeen mukaan. Kastike saa hautua niin kauan kuin pinnaa riittää, mitä kauemmin, sen parempi. Juustokastikkeeseen tuli meillä kanttarelikoskenlaskijaa ja emmentalia.

Jostain syystä lasagnelevypakettien kyljessä neuvotaan aloittamaan lasagnen kokoaminen kastikkeesta. Kätevämpää on kuitenkin, ainakin Lettupannun jäsenten mielestä, laittaa ensimmäiseksi kerros lasagnelevyjä. Sitten tomaattikastike, ja perään juustokastike, ja taas lasagnelevyjä. Tomaattikastikkeen ja juustokastikkeen väliin pistimme myös reilusti tuoretta basilikaa. Viimeiseen kerrokseen sitten tietenkin vain lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Yllä olevaan lasagneen tuli muuten tavallisten levyjen lisäksi täysjyvälevyjä ja pinaattilevyjä. Juustoraastetta voi hieman ripotella lasagnen päälle ennen uuniin laittamista, mutta kannattaa harkita, josko sitä laittaisi vasta myöhemmässä vaiheessa. Ettei juusto sitten pääse kärvähtämään.. Meidän lasagne oli uunissa 175C noin 50min. Ja sen jälkeen odoteltiin vajaa puoli tuntia, että lasagne ehtii kunnolla vetäytymään.. Näin siis meillä!