Joulukuun haasteruuat alkavat pikkuhiljaa olla selvillä, vielä on reilun tunnin verran aikaa tuoda luomuksiaan julki. Nopeat ehtii..:) Inspiraationa voi käyttää vaikkapa alla olevaa pipari-juustokakkua, jossa piparielementti on mukana taikinan muodossa. Ohje on Maku-lehden nettisivuilta, ja myös Chocomum näyttää sitä kokeilleen. Juustokakku a' la Pancake pan on hienoinen sovellus edellisistä; mukaan on livahtanut sitruunaa ja valkuaiset on hienostellen vatkattu erikseen. Kakusta tuli ihan hyvänmakuista, piparitaikina jäi mukavan kosteaksi. Hieman matala tästä tuli, eli ei sillä valkuaisten vatkaamisella ilmeisesti juuri vaikutusta ollut..

Pipari-juustokakku
kakkuvuoallinen

Pohja:
250 g piparkakkutaikinaa  

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl fariinisokeria, tiukasti mittaan puristettuna
2 munaa eroteltuna
1,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl sitruunamehua
 

Voitele ja jauhota piirakka- tai irtopohjavuoka hyvin tai vuoraa se leivinpaperilla. Kauli piparkakkutaikina vuoan pohjan kokoiseksi levyksi ja nosta levy vuokaan. (Jos levy ei meinaa pysyä ehjänä, voit toki vain painella taikinaa vuokaan.)

Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita täytteen ainekset kulhossa valkuaisia lukuun ottamatta. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi, ja kääntele täyteseoksen joukkoon. Kaada täyte piparitaikinan päälle ja paista torttua 175C n. 40-50min. Jäähdytä torttu täysin ennen tarjoilua, mielellään jääkaappikylmäksi.