Marraskuun ruokahaasteen eräpäivä lähestyy, joten tänään meillä syötiin haasteruokaa. Lempeän vuohen pastakotiloihin kätkeytyy soijarouhetta, ja päälle on ropsauteltu parmesaania ja pinjansiemeniä. Hyvää oli!



Lempeän vuohen pastakotilot
~3 hlö:lle

25-30 kpl suuria pastakotiloita (Conchiglioni rigati)
1 iso tai 2 pientä sipulia
1 iso valkosipulinkynsi
375-400g yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 dl tummaa soijarouhetta
150g vuohenmaitotuorejuustoa
oliiviöljyä
mustapippuria
basilikaa
(suolaa)
n. 1 dl parmesaania raastettuna
kourallinen pinjansiemeniä

Keitä pastakotilot ohjeen mukaan al denteksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli, ja paista pannulla oliiviöljytilkassa. Soseuta tomaattimurska ja lisää sipuliseokseen. Lisää kuiva soijarouhe, ja mausta reilusti mustapippurilla ja basilikalla. Pyörittele seosta pannulla, kunnes soijarouhe on turvonnut. (Lisää hieman vettä, jos seoksesta tulee liian kuiva.) Sekoita lopuksi joukkoon vuohenmaitotuorejuusto, ja tarkista maku.

Pistä uunin grillivastus päälle 250 asteeseen. Öljyä vuoka ja kaada siihen pastakotilot. Täytä kotilot täytteellä, raasta päälle parmesaania ja ripottele viimeiseksi pinjansiemeniä. Laita vuoka uuniin, ja paistele 5-10 min, kunnes parmesaani ja pinjansiemenet ovat saaneet väriä.