Jääkaappiimme ajautui Santun työmatkan aikana aivan uusia aineksia, kun Henna kokkaili kaverinsa kanssa Lettupannun jäsenille hieman vieraampaa ruokaa. Uusia ruokia on aina mukava oppia tekemään, ja niinpä päätimme eilen jatkaa näitä kokkailukokeiluja. Teimme tofuhässäkkää, josta voi löytää makuja niin Kiinasta, Indonesiasta kuin Thaimaastakin. Joskus voisi kokeilla, kuinka monen ruokakulttuurin makuja voi onnistuneesti sotkea samaan ruokaan. Eilen tuli todistettua, että ainakin kolme maata saadaan helposti (ja ennen kaikkea maistuvasti!) samalle lautaselle..



Tofu Aasiasta
~4 hlölle

1 pkt maustamatonta tofua + marinointiainekset
öljyä
1-3 rkl punaista thai currytahnaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
150 g herkkusieniä
puolikas punainen paprika
pieni purkki kookosmaitoa
1 limetti (josta puolet tofun marinadiin)
loraus makeaa soijakastiketta ketjap manis
kourallinen cashewpähkinöitä

Laita ensin tofu marinoitumaan. Sekoita kulhossa marinadi haluamistasi aineista (esim. currytahnaa, soijakastiketta, pari valkosipulinkynttä, puolikas lime puristettuna, öljyä, mustapippuria, suolaa) ja heitä joukkoon kuutioitu tofu. Kääntele tofupaloja muutaman kerran, ja siirry kasviksiin.

Pilko kaikki ainekset valmiiksi: sipulit puolikkaiksi renkaiksi, valkosipuli hienoksi, porkkanat tulitikuiksi,  sienet viipaleiksi ja paprika suikaleiksi. (Mikäli jaksat, voit tässä vaiheessa paahtaa cashewpähkinät kuivalla pannulla, ja siirtää ne sitten sivuun odottamaan.) Kuumenna (keskilämmöllä) reilu loraus öljyä, ja sekoita siihen ruokalusikallinen currytahnaa. Lisää sipulit sekä valkosipulit ja kuullota. Heitä sitten joukkoon porkkanat ja sienet. Kun kaikki ainekset ovat hieman pehmentyneet, lisää paprika ja tofu (ilman marinadia;)), ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää sitten kookosmaito, lorauta hieman soijakastiketta ja purista puolikas lime. Tarkista maku ja lisää currytahnaa oman maun mukaan (1-2rkl). Anna porista, kunnes osa nesteestä on haihtunut. Lisää cashewpähkinät ja anna ruuan vetäytyä hetki. Tarjoile basmati- tai jasmiiniriisin kera.