Santun paluuta onnistuneelta työmatkalta juhlistettiin puolukkapiirakan voimin. Tämän puolukkapiirakan juju on jogurtti. Jos ei tule syötyä maustamatonta jogurttia, kannattaa valita vaniljajogurtti ja unohtaa vastaavasti täytteeseen erikseen lisätty vaniljasokeri.

Anne, tää on se ohje, jota kyselit jo keväällä. Tosin tällä kertaa mukaan on ujutettu ruisjauhoja.;)

 

Puolukkapiirakka
piirakkavuuallinen, halk. n. 26cm?

Pohja:
1 muna
¾ dl (tummaa) sokeria
75g leivontaan sopivaa margista
0,5 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 

Täyte:
1 muna
3 dl maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2-2,5 dl puolukoita

Voitele ja jauhota vuoka. Vaahdota muna ja sokeri vaahdoksi. Sulata margis, jäähdytä tovi, ja lisää munasokerivaahtoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Paista 180C n. 50min. Tarjoa jäähtyneenä.