Saara Törmän ohjeiden kokeilu jatkui, tällä kertaa aamiaisen merkeissä. Oli kyllä superhelppo ohje, taikina valmistui nopeammin kuin uuni ehti lämmitä! Mikäs se mukavampi aamiainen kuin lämpimät muffinssit, joissa rapean kuoren alle jää mehevääkin mehevämpi sisus. Näitähän voisi maustaa vaikka millä, mutta tällä kertaa tyydyimme ripottelemaan päälle auringonkukansiemeniä.

Marraskuun ruokahaasteen äänestysvaihe on käynnistynyt, nyt kaikki äänestämään! Äänestämään pääsee tästä.

Aamiaismuffinit
4-6 kpl

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
¼ tl suolaa
¼ dl rypsiöljyä
vajaa 2,5 dl maustamatonta jogurttia (tai piimää)
auringonkukansiemeniä tms.

Pistä uuni lämpenemään 200C:een. Voitele ja jauhota muffinivuuan kolot. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja jogurtti, ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Täytä muffinivuuat. Ripottele päälle siemeniä, mikäli niitä sattuu kaapista löytymään. Työnnä vuoka uuniin ja paista 15-20 min, tai kunnes muffinit ovat kullankeltaisia. Tarjoile uunilämpiminä margariinin tai tuorejuuston kera.