perjantai, 9. marraskuu 2007
Hetken hiljaisuus ja Chai
Eilen nautittiin kupposet Chaita: matkalle lähtenyt osapuoli piti juomaa erittäin onnistuneena, allekirjoittanut sen sijaan jäi kaipaamaan hieman mausteisempaa makua. Ehkäpä ensi kerralla pitää keitellä maustelientä vähän pidempään. Alla olevasta ohjeesta (joka löytyy täältä) tulee kolme-neljä annosta kupin koosta riippuen, me teimme kokeilumielessä vain puolet tuosta.
Chai-latte
5 dl vettä
6 neilikkaa
1 kanelitanko
10 kardemummansydäntä
1-2 tähtianista
3-4 tl mustaa teetä
3 dl maitoa
1-2 rkl hunajaa tai ruokosokeria
Käytä raikasta, kylmää vettä. Kuumenna vesi ja anna sen vain hieman poreilla ennen kuin lisäät mausteet. Keitä hiljalleen 10 min. Lisää tee ja anna hautua 5-7 min. Teen tulee olla vahvaa, mutta älä hauduta sitä liian kauan, muuten se maistuu karvaalta. Lämmitä maito hitaasti kattilassa ja vispaa vaahdoksi, mutta älä keitä. Siivilöi tee ja lisää maito (vaahtoa kannattaa jättää myös laseihin lusikoitavaksi). Ripottele hieman kardemummaa pinnalle. Tarjoa kuumana.