Meillä sattui olemaan hieman ylimääräisiä tomskuja, joten kokeilimme Limepippurinkin kokeilemia uunipaahdettuja tomaatteja. Maistuvat mukavilta sekä leivän päällä että salaatissa!



Uunipaahdetut tomaatit

1,5 kg tomaatteja (mahd. pieniä)
3 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua basilikaa
1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Hienonna valkosipulinkynnet lisää öljyyn. Lisää myös basilika, sekoita huolellisesti, ja jätä maustumaan.
Halkaiset huuhdellut tomaatit. Vuoraa uunipannu alumiinifoliolla, ja lado tomaatinpuolikkaat foliolle vieri viereen leikkuupinta ylöspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Valuta viimeiseksi päälle mausteöljy.

Paahda tomaatteja 200C 20-30 min niin, että pinta saa hieman väriä. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja paahda vielä 1,5h. Tomaatit saavat käpristyä ja ruskistua reunoiltaan, mutta niiden pitäisi pysyä koossa. Jäähdytä tomaatit ja purkita tomaatit kannelliseen lasitölkkiin. Kaada foliolle jäänyt mausteöljy tomaattien päälle. Syö esimerkiksi leivän päällä tai salaatissa.