Saimme ihanan paljon omenoita, jotka harmi kyllä ovat myös melko matoisia. Onneksi puhtaitakin kohtia löytyi, joten saimme vihdoin nauttia syksyn ensimmäisestä kauraomenapaistoksesta. Tällä kertaa paistokseen päätyi myös mantelilastuja, jotka maistuivat ihanan pähkinäisiltä hieman paahduttuaan.

Kauraomenapaistos
3 hlölle, tai kahdelle paljon

n. 5 dl hapokkaita omenoita kuutioituna (kotimaiset on parhaita)
50 g leivontaan sopivaa margista
0,5 dl fariinisokeria
2 dl kaurahiutaleita
1,5 rkl vehnäjauhoja
<1+1 rkl kanelia
(1 rkl maitoa)
25 g mantelilastuja

Kuutioi omenat ja siirrä uunivuokaan. Sekoita joukkoon vajaa ruokalusikallinen kanelia. (Voit myös lorauttaa joukkoon hieman sitruunamehua, mikäli sellaista sattuu kaapista löytymään.) Sulata margis ja lisää siihen ensin fariinisokeri, sitten kaurahiutaleet ja viimeisenä vehnäjauhot. Mausta kauraseos ruokalusikallisella kanelia. Jos seos tuntuu kovin kuivalta, voit toki lisätä ruokalusikallisen maitoa, mutta välttämätöntä se ei ole. Sekoita kauraseoksen joukkoon varovasti mantelilastut, ja kippaa seos omenoiden päälle. Painele tasaiseksi pistä uuniin 200C noin puoleksi tunniksi. Testaa omenoiden kypsyys, ja jatka tarvittaessa paistamista, kunnes omenat ovat pehmeitä. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.