Aiemmin syksyllä teimme useamman kerran ruokaa punajuurista. Nyt taas punajuuria. No, mikäpä ettei, ihan maistuvaa tämä oli. Ohje on Hesarin Ruokatorstai-palstalta, samaisesta lehdestä kuin aiemmin kokeiltu punajuuripesto.



Punajuuri-vuohenjuustokeitto krutongeilla
3-4 hlölle

1 punasipuli
öljyä
8 dl vettä
500 g punajuuria
1 kasvisliemikuutio
200 g pehmeää vuohenjuustoa
(1 dl kermaa)
mustapippuria

Krutonkeihin:
oliiviöljyä
1 pala /hlö (kuivahtanutta) paahtoleipää

Hienonna punasipuli ja kuullota ison kattilan pohjalla öljytilkassa pehmeäksi. Lisää vesi, ja kuumenna. Kuori ja lohko punajuuret. Kun vesi kiehuu, lisää kasvisliemikuutio ja punajuurilohkot. Keittele kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Soseuta, lisää vuohenjuusto murusina ja mausta mustapippurilla. (Lisää kerma tai vettä, mikäli haluat löysempää keittoa.) Soseuta ja siirrä takaisin liedelle, kunnes vuohenjuusto on sulanut.

Krutongit: Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kuutioi palat ja paista paistinpannulla oliiviöljyssä, kunnes palat ovat saaneet väriä.