Hennan siskolla on tänään synttärit, ja viemisinä on tällä kertaa feta-tomaattipiirasta. Täyte on Marien blogista, lisäsimme vain auringonkukansiemeniä. Mausta emme vielä voi sanoa mitään, kivempaa viedä kokonainen piirakka..

Edit: Maku oli mitä mainioin, mutta täytteen koostumus oli turhan löysä. Se johtui ehkäpä siitä, että Marie on tehnyt piirakan isompaan vuokaan, jolloin täytekerros on hieman ohuempi. Löysyyttä saa varmaan pois laittamalla vähän vähemmän ruokakermaa tai paistamalla hieman pidempään (jolloin piirakan päälle kantsii laittaa leivinpaperi pinnan palamisen ehkäisemiseksi).



Feta-tomaattipiirakka
piirakkavuoallinen

Pohja:
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl grahamjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl vettä

Täyte:

1 prk (200g) fetaa
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa (5%)
suolaa
mustapippuria

50-100g emmentaljuustoraastetta

auringonkukansiemeniä


Sekoita pohjan aineet yllä mainitussa järjestyksessä ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa viitisen minuuttia 225C uunissa. Sekoita kananmunat, ruokakerma ja mausteet. Sekoita toisessa kulhossa basilikasilppu, kuutioitu feta ja puolitetut kirsikkatomaatit ja kaada seos piirakan pohjalle. Kaada sen jälkeen munakermaseos ja ripottele juustoraaste pinnalle. Ripottele vielä viimeiseksi auringonkukansiemeniä, ja paista 225 asteessa n. 25 min.