Meillä harvoin tehdään aamiaiseksi puuroa kummempaa, mutta tänään päivä käynnistyi pikkupannareilla. Ohje on Soili Soisalon Kevytkeittiön leivontakirjasta, tosin hieman muunneltuna. Nämä olivat erittäin yksinkertaisia tehdä, suurin vaiva taisi olla muffinssivuokien voitelussa!



Pienet pannukakut
12 kpl

2,5 dl rasvatonta maitoa
0,75 dl soijajauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria (tai jotain muuta maustetta maun mukaan: kardemumma, kaneli...)
pieni hyppysellinen suolaa
pieni loraus rypsiöljyä
vuokien voiteluun leivontaan sopivaa margariinia

Vispaa maidon joukkoon soijajauhot ja vehnäjauhot. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput aineet, ja jätä taikina turpoamaan puoleksi tunniksi. Voitele 12 muffinssin muffinssivuoka, ja lämmitä uuni 200C. Jaa taikina vuokaan, pistä uuniin. Anna pannareiden paistua puolisen tuntia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoa lämpöisinä esimerkiksi mansikkasoseen kanssa.

(Mansikkasoseen voi tehdä esimerkiksi seuraavasti: Sulata pakastemansikat ja kaada ylimääräinen neste pois. Jätä muutama mansikka koristelua varten, ja soseuta muut sauvasekoittimella. Lisää tomusokeria maun mukaan ja surrauta vielä kerran sauvasekottimella.)