Jokin aika sitten kaappiimme päätyi paketillinen bulguria. Bulgurin mainostetaan olevan terveellisempää kuin riisi, pasta tai kuskus, joten sitähän oli kokeiltava! Ruuanlaitto ei kuitenkaan sujunut aivan suunnitelmien mukaan, kun lähikaupassa kaikki oli taas vaihteeksi sekaisin. Tekevät kuulemma jotain remonttia.. Ei löytynyt kesäkurpitsaa, munakoisoa, parsakaalia tai juuri muutakaan normikaupan valikoimaan kuuluvaa. Taisimme viedä viimeisen tofupaketin.. No, sählingistä huolimatta bulgur oli miellyttävä tuttavuus, ja tulee näkymään meidän keittiössä vastaisuudessakin. Alla oleva ohje on suuntaa antava, eikä siinä siksi ole mittoja.



Bulgur ja kaverit

bulgur-suurimoita
sipulia
valkosipulia
marinoitua tofua
paprikaa
tomaattia
käyttövalmiita soija- tai muita papuja
öljyä
suolaa
tuoretta basilikaa

Valmista bulgur paketin ohjeen mukaan. Pilko sipuli ja kuullota paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon kuutioitu tofu sekä hienonnettu valkosipuli. Paistele kunnes tofu on saanut hieman väriä. Pilko paprika ja tomaatit, ja heitä papujen kera tofusipulipaistokseen. Kääntele hetken aikaa, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet ja pavut lämmenneet. Suolaa ja mausta, ja sekoita joukkoon valmis bulgur. Ripottele päälle silputtua basilikaa ja tarjoa.